Як підібрати вино до сиру

Зазвичай до кожного конкретного сиру вибирають особливе вино. Адже якість сирів сильно розрізняється залежно від конкретного виробника, від виду молока, яке використовувалося для його приготування. До того ж, смак сирів, як і вин, змінюється з часом.

Часто до сиру з певної місцевості добре підходить вино з цієї ж місцевості.

Міжнародний досвід показав, що з сирами краще поєднуються білі сухі і підбадьорливі вина. До більшості сирів підійдуть вина з сорту винограду Совіньон блан - ці вина можна назвати універсальними.

Хороші блакитні сири прекрасно йдуть із солодким вином, разом вони дають вишукане поєднання гострого і солодкого, схоже страв з таким же несподіваним поєднанням.

До зрілого Чеддер і інших твердих сирів підійдуть повнотілі і червоні вина.

До козячих сирів підійде наполегливе сухе біле вино.

До сирного фондю підходить великий асортимент червоних і білих вин, а також ігристих вин.

 До сиру-суфле підходить хороше ігристе вино, бажано Шампанське.

До сирних тарілок зазвичай підбирають кілька видів вина  - окремо до кожного сорту сира.