Мистецтво поєднання - що з чим п'ють

Наведена нижче інформація допоможе вам підібрати вина, найбільш відповідні різних страв.

Аперитив

Приготували ви одне блюдо чи повноцінний обід з декількох блюд, без аперитиву не обійтися. Про це необхідно потурбуватися завчасно. Зазвичай делікатесами трапеза починається: якщо ви перед їжею скуштуєте міцні або занадто пряні напої, ви навряд чи зможете по достоїнству оцінити їх. Легкі сухі або дуже сухі білі вина і спокійні ігристі - кращі аперетиви, хоча підійдуть і рожеві, особливо якщо з наступним блюдом подадуть теж рожеве або червоне.

Закуски

Ікра

Класичний напій до ікри — Шампанське.

Паштеты

В залежності від типу паштета — рибний він, чи з птиці або м'яса — вино вибирають відповідно головному інгрідієнту або смаку. Подивіться рекомендації та виберіть вино, що найбільше підходить .

Салаты

До простих зелених салатів немає нічого кращого легкого сухого білого вина, якщо тільки в салаті не домінують гіркуваті листя - тоді переважно більш наполегливе, але таке ж легке вино. Шампанське ідеально підходить до салатів з теплими інгредієнтами.

РИБА

До риби і ракоподібних підійдуть сухі білі вина, хоча червоні, рожеві, ігристі вина теж поєднуються.

Копчений лосось

Копчене потребує вина, витриманого в дубовій бочці. До копченої риби підійдуть витримані сухі білі вина.

Смажена риба

  • Сухі білі вина
  • Сухі рожеві вина
  • Легкі червоні вина (трохи охолоджені)
  • Якщо соус дуже жирний, вибирайте вина з більш терпким смаком.

Риба, тушена в соусі

  • Сухі білі вина
  • Cухі рожеві вина
  • Легкі червоні вина (трохи охолоджені)
  • Хоча зазвичай червоне вино і риба на смак погано сумісні, риба, тушкована в червоному вині типу рибного рагу середземноморської кухні, гарний виняток.

М'ЯСНІ БЛЮДА

Гусяча або качина печінка

  • Солодкі білі вина
  • Витримане повнотіле шампанське

Біле м’ясо або птиця

  • Сухі білі вина
  • Сухі рожеві вина
  • Легкі червоні вина
  • Шампансье, ігристі вина

Червоне м’ясо, смажене на грилі

  • Легкие красные вина
  • Полнотелые красные вина

Тушеное красное мясо

  • Легкі червоні вина
  • Повнотілі червоні вина

Птиця

Птиця володіє такими незрозумілими смаками, що вибір вина повністю залежить від способу її приготування, особливо, коли її подають в соусі і на перш місце можуть виступити додаткові смакові особливості.

  • Легкі червоні вина
  • Повнотілі червоні вина

Дичина

  • Легкі червоні вина
  • Повнотілі червоні вина

Сири

Більшість сирів виграють від вина. З сиром більше поєднуються білі вина, причому до ніжного сиру подають легке вино, а до гострого сиру – міцне вино.

Десерти

Фруктові десерти

  • Солодкі білі вина
  • Напівсухі рожеві вина
  • Солодкі десертні вина, в том числі мускатні вина

Дотримання цих правил дозволять найкращим чином насолодитися смаком вина та страв.