Новини

У квітні 2018 року у Вероні відбулася 52-а виставка Vinitaly, де вина Inkerman отримали заслужене визнання знавців
10.05.2018
Журнал Drinks+ презентував на Vinitaly торгову марку Inkerman під час дегустації «Вибір Drinks+».

Журнал Drinks+ презентував на Vinitaly торгову марку Inkerman  під час дегустації  «Вибір Drinks+».

 Якщо в минулому році можна було говорити про аншлаг і навіть про повторну дегустацію, яка проводилася «на біс» для гостей, що запізнилися, то в цьому році результат перевершив очікування. Гості щільно займали навіть резервний останній ряд, який зазвичай займають для обслуговування тестингу.  

При цьому третину залу складали міжнародні байєри, ще третину – авторитетні винні критики, журналісти, інші – сомельє, ресторатори, власники винних бутиків і т.д.  

1. Торговий Дім INKERMAN

1. Inkerman Brut Sparkling
(100% Шардонне)
Ігристе біле сухе сортове вино, виготовлено по італійській технології Шарма-Мартінотті: вино проходить процес вторичної ферментації у великих сталевих резервуарах  до етапа розливу і бутилювання.  
Колір: світло-солом’яний
Вміст алкоголю: 10-13.3% alc.
Аромат квітково-фруктовий, переважають відтінки квітів, зеленого яблука.
Вино «Інкерман Брют» має освіжаючий смак та гармонійну кислотність.

Із дегустаційних листів

► Yair Koren Kornblum, шеф-редактор The Drinks Explorer, міжнародний винний критик, власник ресурсу  https://www.yairkoren.co.il/ (Ізраїль):

Свіже вино, стійкий смак, оцінка: 88 балів/100.

► Taeko Masuda, менеджер з продажу і експорту в країни Азії, www.vinibaldi.com:

Вино  з помірно-стійким смаком, досить гармонійне.

► Представник Асоціації сомельє Італії:

Свіжий смак фруктів з білою м’якоттю, аромат яблук і білих квітів. Підходить в якості аперитиву і до легких закусок.

► Penny Champion, власник винного магазину&бару  Champion Wines (Англія), www.championwines.co.uk:

Вино зі складною фруктовою ароматичною гамою: яблука, груші, тропічні фрукти. Текстурне, округле вино з нотками сіна і вершковим тривалим післясмкком.

► Janine Pert, директор компанії Discover Wine (Незалежні винні дистрибутори) Хемпшир, Великобританія:

Приємний аромат кислинки; збалансоване вино: якісний фруктовий смак з хорошою кислотністю.

2. Riesling Inkerman Reserve 2015
Столове ординарне біле вино із сорту Рислінг Рейнський, витримане в дубовій бочці протягом 6 місяців.
Колір: світло-солом’яний.
Вміст алкоголю:10-14,0% alc. Вінтаж 2015 року.
В ароматі яскраві нотки сухофруктів, кураги з відтінками гудрона. Шовкова текстура смаку зі збалансованою кислотністю і тривалим післясмаком груші чудово поєднується з пікантними сирами і стравами азіатської кухні.  
Оптимальна температура подачі: 10-12°С.

Із дегустаційних листів

► Penny Champion,  власник винного магазину&бара Champion Wines (Англія), www.championwines.co.uk:

Хороший і яскравий зеленуватий відтінок. Трав’яний аромат з нотками білого перцю, у смаку, як і на фініші, домінує курага; складна текстура вина. Незвичний білий рислінг!

► Andrew Johnson,  генеральний директор компанії  Wood Winters (Шотландія), переможець IWC в номінації «Кращий дистрибутор року » - 2006, 2007, 2009, 2015,  2016, 2017 гг., www.woodwinters.com:

Освіжаюче, хрустке вино. Солонуватий, трохи металічний фініш. Кремові сири стануть чудовим пейрінгом для цього зразка.

► Представник Асоціації сомельє Італії:

Свіже, приємне на смак, з ароматом квітів і стиглих фруктів, смачними прянощами.

► Yair Koren Kornblum, шеф-редактор The Drinks Explorer, міжнароний винний критик, власник ресурсу  https://www.yairkoren.co.il/ (Ізраїль):

Приємні бензольні ноти, у смаку - сухофрукти, оцінка: 86 балів/100.

► Taeko Masuda, менеджер  з продажу і експорту в країни Азії, www.vinibaldi.com:

Вино з ароматом сухофруктів, зокрема,кураги. Збалансована кислотність; особливе вино з витонченим смаком. Гармонійний і вишуканий зразок. Оцінка:85 балів/100.

► Janine Pert, директор компанії Discover Wine ( Незалежні винні дистрибутори), Хемпшир, Великобританія:

Аромат солодких, свіжих фруктів доповнений смаком сухофруктів. Хороший фініш.

3. Merlot Inkerman Reserve 2014
Марочне сухе червоне вино із сорту Мерло, витримане в бутах із словенського дуба протягом 18 місяців.
Пізній збір ягід, навантаження на кущ – не більше 1,6-2 кг.
Колір: темно-червоний із пурпуровими відблисками.
Вміст алкоголю: 10-14,0% alc. Вінтаж 2014 року.
Аромат: зрілий із насищеними тонами вишні, ожини і черешні. Оксамитовий і об’ємний смак з відтінками лісових ягід з довгим, ніжним післясмаком чудово поєднується з качиною грудкою в ягідному соусі і делікатною фуа гра.
Оптимальна температура подачі: 14-16 °С.

Із дегустаційних листів

 Philip Amps, директор компанії   Amps Fine Wines Merchants (1901 р., Великобританія), www.ampswinemerchants.co.uk:

Запашні трави в ароматі. Пікантне, округле, питке вино.

► Penny Champion, власник винного магазину&бару Champion Wines (Англія), www.championwines.co.uk:

 Добре виражена ароматика: стигла слива і трави. М'який фруктовий смак з відмінним узгодженням фруктів і дерев'яних нот. Відмінна структура і довгограючий фініш.

► Andrew Johnson,  генеральний директор компанії Wood Winters (Шотландія), переможець IWC в номінації «Кращий дистрибутор року» - 2006, 2007, 2009, 2015,  2016, 2017 рр., www.woodwinters.com:

Спокійні, рівні таніни продовжуються запеченою сливою і ненав’язливим відтінком ментолу. Пікантне вино із гамою ароматних трав і рослин.  

► Представник Асоціації сомельє Італії:

Смак спілих червоних фруктів з присмаком черешні і помітною ноткою жарених тостів.

► Yair Koren Kornblum, шеф-редактор The Drinks Explorer, міжнародний винний критик, власник ресурсу  https://www.yairkoren.co.il/ (Ізраїль):

Фруктова ароматична гама, в смаку нотки прянощів та бітера. Оцінка: 86 балів/100.

► Taeko Masuda, менеджер з продаж і експорту в країни Азії, www.vinibaldi.com:

Сухе, елегантне вино, на 100% Мерло. Стійкий і делікатний смак. Оцінка: 86 балів/100.

► Janine Pert, директор компанії Discover Wine (Незалежні винні дистрибутори), Хемпшир, Великобританія:

Аромат прянощів; вино хорошої текстури з м’яким, фруктовим акцентом.

4. Cabernet Sauvignon Inkerman Reserve 2014
Марочне сухе червоне вино із Каберне Совіньйон, витримане в дубових словенських бутах протягом 18 місяців.
Пізній збір ягід, навантаження на кущ – не більше 1,6-2 кг.
Колір: темно-червоний.
Вміст алкоголю: 10-14,0% alc. Вінтаж 2014 року.
Аромат: ожини, чорної смородини з пряними тонами кедра і чорного перцю.
Гармонійний смак – хороший баланс кислотності і танінів –  поєднується зі стейком і запеченим м’ясом.
Оптимальна температура подачі: 15 -17 °С.

Із дегустаційних листів

 Philip Amps, директор компанії Amps Fine Wines Merchants (1901 р., Великобританія), www.ampswinemerchants.co.uk:

Хороший дизайн. Вино з округлими танінами і легкою питкістю.

► Penny Champion, власник винного магазину&бару Champion Wines (Англія), www.championwines.co.uk:

Рубіново-червоний відтінок вина; нотки стиглої ожини і сливи. Смак середньої текстури, округле вино з хорошим тандемом фруктів і дуба. Дещо гріє на фініші, терпкість добре виражена і у післясмаку.  

► Andrew Johnson,  генеральний директор компанії Wood Winters (Шотландія), переможець IWC в номінації «Кращий дистрибутор року - 2006, 2007, 2009, 2015,  2016, 2017 рр., www.woodwinters.com:

Тільне, спиртуозне вино з тонами зрілих фруктів і табачними нотами.

► Представник Асоціації сомельє Італії:

Вино з ноткою стиглих фруктів, схожою на конфітюр. Вино з танінами, відчутні прянощі, перець, ваніль.

► Yair Koren Kornblum, шеф-редактор The Drinks Explorer,  міжнародний винний критик, власник ресурсу  https://www.yairkoren.co.il/ (Ізраїль):

Фруктовий аромат, збалансований смак з нотками перцю, оцінка: 89 балів/100.

► Taeko Masuda, менеджер  з продаж і експорту в країни Азії, www.vinibaldi.com:

Вино зі стійким смаком. М’яке, тепле, сухе.Вишукане. Оцінка: 88 балів/100.

► Janine Pert, директор компанії Discover Wine (Незалежні винні дистрибутори), Хемпшир, Великобританія:

Елегантне, танінне вино з нотками перцю і гладким післясмаком.

5. Saperavi Inkerman Reserve 2014
Марочне сухе червоне вино із сорту Сапераві, витримане в бутах із словенського дуба протягом 18 місяців.
Пізній збір ягід, навантаження на кущ – не більше 1,6-2 кг.
Колір: темно-рубіновий.
Вміст алкоголю: 10-14,0% alc. Вінтаж 2014 року.
Аромат: насичений з нотками чорносливу, вершків і сливового джему, які доповнюються відтінками чорного шоколаду. Яскрава кислотність смаку гармонійно компенсуються танінами , а довгий післясмак додають нотки перцю. Вино чудово поєднується із запеченою ягнятиною і ароматними сирами.
Оптимальна температура подачі: 15-17 °С.

Із дегустаційних листів

 Philip Amps, директор компанії  Amps Fine Wines Merchants (1901 р., Великобританія), www.ampswinemerchants.co.uk:

Плавне піднебіння, гладкі таніни. Дуже цікаве вино!

► Penny Champion, власник винного магазину&бара Champion Wines (Англія), www.championwines.co.uk:

Темний, глибокий, навіть чорнильний відтінок. Інтенсивний аромат черешні зі смаком марципану і мигдалю. Досить текстурний смак стає трохи менш вираженим на фініші.

► Andrew Johnson, генеральний директор компанії Wood Winters (Шотландія), переможець IWC в номінації «Кращий дистрибутор року» - 2006, 2007, 2009, 2015,  2016, 2017 рр., www.woodwinters.com:

Це вино входить в рейтинг  «моїх» вин.Терпкі сухофрукти, які б я доповнив білим сиром  «уенслідейл». Цікавий сорт винограду.

► Представник Асоціації сомельє Італії:

Вино з вираженою терпкою ноткою,  з ароматом черешні і чорносливу. Хороша структура, підходить до страв із червоного м’яса і витриманим сирам.

► Yair Koren Kornblum, шеф-редактор The Drinks Explorer, міжнародний винний критик, власник ресурсу  https://www.yairkoren.co.il/ (Ізраїль):

Насичене, відмінно збалансоване вино. Оцінка: 90 балів/100.

► Taeko Masuda, менеджер  з продажу і експорту в країни Азії, www.vinibaldi.com:

Вино з більш вишуканим і стійким смаком, ніж попередні вина. Оцінка: 86 балів/100.

► Janine Pert, директор компанії  Discover Wine (Незалежні винні дистрибутори), Хемпшир, Великобританія:

Інтенсивний аромат марципана.

Посилання на першоджерело:

http://drinks.ua/ru/news/ytalyya-Vinitaly-vyibor-Drinks-2018